Sifu Langsir

Kelas menjahit langsir online yang membantu anda menjadi pakar menjahit langsir tanpa perlu ada asas menjahit melalui teknik dan kalkulator yang dicipta oleh Sifu Langsir dengan yuran hanya RM99

Kenapa Sifu Langsir?

book cover

7 perkara kenapa kelas Sifu Langsir ini berbeza daripada kelas-kelas menjahit online yang lain

1

Ada sistem Kalkulator Langsir yang memudahkan pengiraan sukatan dan kos kain bagi mengelakkan pembaziran kain dan mengurangkan kos.

Sistem Kalkulator Langsir ini juga boleh membuat pengiraan harga upah, sebutharga dan invoice bagi yang ingin mengambil tempahan langsir.

2

Dengan menggunakan 1 teknik yang Sifu Langsir kongsikan, you all mampu menghasilkan pelbagai design pelmet yang lain.

3

Ada soalan-soalan latihan yang diberikan untuk memastikan pelajar faham dan mahir dalam pengiraan.

4

Ada teknik dan pantang larang semasa menjahit yang perlu dipatuhi. Dengan mengikuti teknik-teknik ini, InsyaAllah pelajar yang tak ada asas pun boleh menjahit langsir dalam masa yang singkat.

5

Jika tak faham belajar secara online, pelajar boleh datang berjumpa dengan Sifu secara face-to-face tanpa kos tambahan.

6

Sifu juga akan bimbing pelajar yang ingin menjadikan menjahit langsir sebagai bisnes.

7

Jaminan wang dikembalikan 100% jika setelah datang berjumpa Sifu secara face-to-face, anda masih tak faham dan tak dapat menguasai kelas jahitan Sifu Langsir

Siapa Sifu Langsir?

Sifu Langsir atau nama sebenar beliau, Rogayah binti Ghazali adalah seorang guru kelas jahitan langsir yang telah mencipta sistem Kalkulator Langsir berasaskan ilmu matematik yang PERTAMA di Malaysia.

Beliau juga mengajar kelas tuisyen kalkulus, matematik & matematik tambahan kepada pelajar universiti dari dalam & luar negara serta pelajar sekolah menengah.

Merupakan bekas pensyarah Komputer Sains dan Matematik, bekas pegawai penyelidik dan juru analisa sistem di dalam bidang IT di beberapa institusi swasta dan kerajaan. 

Atas minat yang mendalam terhadap ilmu matematik, penyelidikan & jahitan langsir, ditambah dengan pengalaman yang ada, beliau telah menggunakan pelbagai teori matematik & penyelidikan untuk menghasilkan formula, sistem kalkulator langsir & menemukan beberapa teknik yang menjadikan proses menjahit langsir lebih mudah, cepat, praktikal dan menjimatkan.

Bermula dengan teori matematik dan model langsir yang diadaptasikan ke atas jahitan langsirnya yang pertama, Puan Rogayah atau yang lebih dikenali oleh anak muridnya sebagai “Sifu Langsir” kini lebih fokus untuk berkongsi ilmu & teknik-teknik jahitan langsir melalui kelas secara online dan secara bersemuka (face-to-face)

Sifu Langsir di TV1 (Apa Kata Wanita, 2012)

Sifu Langsir di dalam Berita Harian (Sisipan BH Famili, 2013)

La Di Paper

Siapa Yang Sesuai Sertai Kelas Online Langsir Eyelet?

Mereka yang sukakan tirai yang simple tapi nampak elegan

Mereka yg tak tahu menjahit & BARU PERTAMA KALI nak belajar menjahit langsir

Mereka yg tahu menjahit tapi TAK PERNAH menjahit langsir

Mereka yang masuk rumah baru sesuai guna design eyelet ni sebab senang dijahit sendiri dan jimat

Nak pergi kelas face to face tapi kelas jauh & tak ada masa

Nak jana pendapatan tambahan melalui upah jahit langsir dari rumah

Dah pandai jahit langsir tapi nak tingkatkan lagi ilmu dengan teknik-teknik dan kaedah yang dicipta oleh sifu langsir

Testimoni & Hasil Kerja

Sebahagian Testimoni Pelajar

Sebahagian Hasil Kerja Pelajar

Soalan-soalan Lazim (FAQ)

Setelah yuran di bayar, anda akan di masukkan ke dalam facebook closed group & diberikan link video2 tutorial lengkap

Akses kepada sumber: Pelajar akan diberikan akses kepada sumber-sumber video tutorial dan sistem kalkulator langsir

Sesi penilaian: pelajar akan diberikan sesi penilaian bagi memastikan pelajar faham silibus kelas

Support group: pelajar boleh bertanya di dalam platform support yang disediakan

Jumpa sifu face-to-face: untuk mereka yang masih tidak faham boleh buat temujanji untuk berjumpa dengan sifu

Biasanya pelajar boleh menghabiskan silibus pembelajaran dalam masa 1-2 hari sahaja

Yuran hanya bayar sekali sahaja, tetapi pelajar boleh mengakses sumber2 kelas sepanjang hayat

Pelajar juga boleh berhubung atau mendapatkan rundingan daripada Sifu

Anda akan diberikan akses kepada video-video tutorial untuk menjahit langsir eyelet beserta teknik-teknik & tips yang berkaitan Klik sini untuk lihat silibus kelas

Kelas jahitan langsir ini adalah secara online. Selepas anda mendaftar dan membuat bayaran, anda akan diberikan akses kepada koleksi video-video modul kelas yang berkaitan. Masa belajar adalah mengikut kesesuaian masa anda sendiri

Pada kebiasaanya, pelajar boleh mahir menjahit dalam masa sehari dengan menonton video tutorial dan melakukan praktikal sendiri

Untuk permulaan, anda hanya perlu ada

  • akaun facebook
  • handphone/tablet/komputer untuk menonton video
  • capaian internet

selepas menamatkan video2 tutorial, barulah pelajar membeli keperluan menjahit langsir seperti: mesin jahit, alatan menjahit dan fabrik langsir

Ya boleh, semua video tutorial yang sifu hasilkan adalah secara step-by-step dan mudah difahami meskipun bagi mereka yang tiada asas menjahit.

Jika masih lagi terdapat kemusykilan, anda boleh berhubung dengan sifu melalui telefon atau whatsapp atau boleh juga jika anda ingin berjumpa terus dengan sifu

Ya, anda digalakkan join kelas sifu langsir ini jika anda mahu belajar teknik baru yang lebih mudah, cepat & menjimatkan terutamanya dengan menggunakan kalkulator langsir yang tidak ada di dalam kelas yang lain

  • Boleh kira meter kain yang perlu dibeli berdasarkan bidang kain
  • Boleh kira labuh kain yang perlu dipotong
  • Boleh kira bilangan hook & ring eyelet
    Boleh kira meter curtain tape
  • Boleh kira kos kain & kos upah
  • Boleh hasilkan sebutharga & invois
  • Boleh merekod tempahan pelanggan dengan sistematik

Kelas Online Langsir Eyelet

1.

Pakej EYELET+ (RM150 RM99)

Masalah utama ketika membuat langsir eyelet:

Tak tahu dari mana nak mula

Tak tau nak pilih jenis kain yang sesuai

Tak tau nak kira sukatan kain yang diperlukan agar tidak berlaku pembaziran

Tak tau teknik dan tips untuk potong kain agar tak senget atau tersilap potong

Tak tau macam mana nak jahit

Jahitan tak kemas, tape senget

Tak tahu teknik jahit yang betul

Tak tahu teknik pasang ring yang betul supaya alunan langsir sekata dan rapi

Tak tahu nak letak harga untuk upah tempahan langsir

Apa yang anda akan pelajari dalam kelas online eyelet ini:

Formula kira kain beserta soalan-soalan utk pelajar lebih faham

Cara potong kain

Teknik pin supaya kain yang di jahit kemas dan tak senget

Cara jahit sampai siap

Cara kira ring dan kira jarak antara ring beserta soalan-soalan utk pelajar lebih faham

Cara buat pola jarak antara ring

Cara tebuk lubang guna gunting dan guna drill penebuk eyelet

Teknik & formula cara kira kain dan kira upah supaya adil kepada tukang jahit dan customer.

Jimatkan upah langsir seumur hidup hanya dengan RM99!

Tawaran istimewa masa terhad!

book cover

Dapatkan buku "Rogayah Cikgu Langsir" secara PERCUMA yang bernilai RM79 jika anda mendaftar dan membuat bayaran sebelum 30 November 2019

Buku setebal 156 muka surat ini mengandungi teknik & formula jahitan pelbagai jenis langsir dengan cara mudah yang turut disertakan penyelesaian kepada masalah-masalah yang berkaitan. Setiap topik disertakan dengan gambar-gambar bagi membantu pembaca untuk lebih memahami setiap teknik yang di terangkan

  • +6019-623 2564
  • sifulangsironline@gmail.com


Facebook


Twitter


Instagram


Wordpress

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.


Contact Me

×
Scroll to Top